Повернутися до звичайного режиму

Тиждень пам’яті Т.Г. Шевченка

Націона́льна пре́мія Украї́ни і́мені Тараса́ Шевче́нка (Шевченківська премія) — державна нагорода України, найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. Заснована 1961 року.

Національна премія встановлена для нагородження за найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які є вершинним духовним надбанням Українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Республіканську премію імені Т. Г. Шевченка засновано 20 травня 1961 року Постановою Ради Міністрів УРСР. Нею нагороджували видатних митців за високоідейні й високохудожні твори та роботи у галузі літератури, образотворчого мистецтва, музики, театрального мистецтва та кінематографії.

Першими Диплом та Почесний знак лауреата 9 березня 1962 року отримали Павло Тичина, Олесь Гончар в галузі літератури і Платон Майборода в галузі музики.

5 березня учні 6 класу на бібліотечному уроці проведеному в рамках тижня пам’яті Т.Г. Шевченка познайомилися з творами лауреатів Шевченківської премії, а саме: Степан Пушик «Страж-гора», Олесь Гончар «Листи», Роман Лубківський «Громове дерево», Михайлина Коцюбинська «Листи і люди» Бібліотекар зачитала найцікавіші епізоди з творів. Всі присутні залишилися задоволені зустріччю.

Кiлькiсть переглядiв: 174