В Україні зможуть здобувати освітньо-кваліфікаційний рівень магістра на основі бакалавра з іншої галузі знань

19 березня 2014р. Міністр освіти і науки України Сергій Квіт звернувся з листом до керівників вищих навчальних закладів, у якому пропонується розширити можливість прийому на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра та здійснювати прийом вступників на основі бакалавра з іншої галузі знань (за винятком спеціальності "правознавство" та медичних спеціальностей). Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України (МОН).

За умови прийняття ВНЗ рішення здійснювати прийом вступників на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра на основі бакалавра з іншої галузі знань (за винятком "правознавства" та медичних спеціальностей), ВНЗ, які висловили це бажання, мають внести відповідні зміни до додатка №4 Правил прийому до ВНЗ у 2014 році "Перелік напрямів для прийому на навчання осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста (магістра)".

Такі зміни сприятимуть приведенню у відповідність до європейської практики у підходах до організації магістерської підготовки у вищих навчальних закладах України.

Нагадаємо, що відповідно до п.37 розділу 5 постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.1998 №65 освітньо-професійна програма підготовки магістра забезпечувала одночасне здобуття повної вищої освіти за спеціальністю та кваліфікації магістра лише на базі відповідної освітньо-професійної програми підготовки бакалавра.

Кiлькiсть переглядiв: 152