До уваги учасників ДПА з української мови в 9 класі

У 9-х класах у 2013 – 2014 н. р. державна підсумкова атестація проводитиметься з 2 по 16 червня 2014 р. з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови (англійська).

Державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів (диктант) проводитиметься 13 червня. Завдання буде оголошено в день проведення атестації по телебаченню (канал УТ-1) та радіо. Перевірці під час державної підсумкової атестації підлягають уміння правильно писати слова на вивчені орфографічні правила та словникові слова, визначені для запам’ятовування; уміння ставити розділові знаки відповідно до опрацьованих правил пунктуації. Під час державної підсумкової атестації перевірці підлягає також уміння дев’ятикласників належним чином оформлювати роботу.

На проведення атестації відводиться 1 астрономічна година. Відлік часу ведеться від початку читання вчителем тексту. Використання учнями допоміжних джерел (словників, довідників, підручників тощо) не допускається.

Текст диктанту визначатиметься за «Збірником диктантів для державної підсумкової атестації з української мови. 9 клас»(укл.Авраменко О. М. – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2014). У збірнику представлено тексти 100 диктантів, обсяг яких відповідає вимогам чинної програми з урахуванням того, що державна підсумкова атестація триває довше, ніж звичайна контрольна робота у формі диктанту.

/Files/images/зі сканера 4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 272