Повернутися до звичайного режиму

Міжнародний день дитячої книги

«У кожній казці є натяк на те, щоб бувальщину

не плутали з казкою. У кожній казці є урок,

що життя ми самі робимо прекрасним ...»

Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги.

Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарем дітей багатьох поколінь. Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.

Щороку під час святкування Міжнародного дня дитячої книги вибирається певна тема, яка і стає лейтмотивом всіх святкових заходів. Щорічно у свята змінюється «господар». Їм стає одне з відділень IBBY. Традиційно приймаюча сторона організовує заходи за участю найвідоміших дитячих письменників своєї країни. Звичайно один з гостей пише послання всім дітям Землі.

Учні 3 класу в Міжнародний день дитячої книги було проведено бібліотечний урок присвячений саме цій темі. Протягом уроку згадували казки які написав Ганс Християн Андерсен, відгадували загадки, малювали малюнки та переглядали мультфільми за мотивами творів казкаря.

Кiлькiсть переглядiв: 145