Важливість роздумів

Процес мислення може протікати по - різному. Одні вдаються до медитації і кажуть: «Щоб ясно бачити, розум повинен бути порожнім». Прихильники подібних поглядів вважають, що якщо вони зосередяться на окремих словах або образах, можна звільнити свій розум від усіх думок і таким чином придбати спокій і ясність мислення.

Інші джерела говорять, що роздум не має на увазі собою спустошення розуму або бездумне повторення складів, слів і фраз. Воно означає думати про корисне і благотворне, наприклад, про те, що нас оточує і як все прекрасно влаштовано, про закони природи. Роздум про корисне і про те, що творить, позитивно впливає на нас, допомагає нам володіти своїми емоціями і додає моральних сил. А це, в свою чергу, дозволяє нам говорити і діяти з проникливістю і розумінням, «додає переконливості».

Роздум робить наше життя більш осмисленим і успішним. Роздум розвиває нашу здатність осягати суть речей і покращує пам'ять. Завдяки йому, ми починаємо встановлювати зв'язок між новою інформацією і тією, що вже знаємо. Подібно до того, як тесляр обробляє деревину і будує з неї гарний будинок, роздум допомагає аналізувати факти, вибудовуючи їх в єдине, гармонійне ціле.

Кiлькiсть переглядiв: 311