Повернутися до звичайного режиму

ДОБРО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ

Важко стати щасливим, не освоївши азбуку любові, не навчившись жити за законами добра й загальнолюдських цінностей .Принаймні, так вважають педагоги загальноосвітньої школи №2, де не лише намагаються виховати у дітей гуман­ні чесноти, а й допомагають практично втілити свідоме прагнення підсобити ближньому.

Ми разом! Ми - єдині! Під таким гаслом 29 червня у селищі Рудник пройшов благодійний концерт, підготовлений батьками, педагогами та учнями другої школи.

Учні вийшли на імпровізовану сцену в центрі селища з благородною метою - морально і матеріально підтримати людей зі Сходу, які змушені були залишити свої домівки. У глядачів під час концерту не раз наверталися сльози на очі від змісту виконаних пісень, від проникливого поетичного слова. Було помітно, що для кожного це, в першу чергу, була духовна необхідність і громадська позиція. Співали, про веселе і сумне, висловлювалися про мир, декламували, танцювали. Акцію рідної школи підтримав талановитий випускник Олександр Бабич. Автор­ську піс­ню виконав і ветеран-афганець Сергій Костецький.

Тим часом до скриньки з пожертвами і столу, де приймалася благодійна допомога не пере­ставали підходити люди. Хтось заздалегідь знав про акцію і цілеспрямовано ніс пакети з речами, більшість, дізнавшись, що відбувається, йшли на ринок і повертались з покупками. Не оминали скриньку і прихожани храму Іоанна Златоуста, що саме поверталися з недільної служби, де настоятель протоієрей Володимир теж закликав бути милосердними. Акція мала й інформаційний характер - зацікавлені дізнавалися про місця прийому допомоги для тимчасових переселенців.

Як повідомила директор школи Лариса М'якотіна, за кілька годин, що тривав концерт, вдалося зібрати більше тисячі гривень та близько двохсот одиниць одягу. Несли борошно, цукор, сіль, олію, консерви, чай, постільну білизну, взуття. Найбільше небайдужі люди принесли круп та макаронних виробів - 56 кілограмів та засобів побутової хімії та гігієни - 60 одиниць. Усе зібране того ж дня було доставлене до основного міського пункту прийому допомоги, щознаходиться на базі Територіального центру повул. Тельмана, ІЗ.

Кiлькiсть переглядiв: 105