Шум телевізора заважає розвитку мовлення дитини

Фоновий шум від телевізора, який є звичним для багатьох осель, створює перешкоди для гармонійного розвитку мовленнєвих навичок дитини і може негативно вплинути на здатність дітей до засвоєння мови. Це стверджує група дослідників в статті у виданні "Journal of Children and Media".

Вчені під керівництвом Тіффані Пемпек спостерігали за сорока дев'ятьма дітьми у віці від одного до трьох років, батьки яких взаємодіяли з ними в середньому по п'ять з половиною годин на день. Спостереження тривало протягом двох років, і протягом усього терміну експерименту на задньому фоні під час спілкування малюків з батьками обов'язково були включені телевізійні передачі, призначені для дорослих. Вчені з'ясували, що, незважаючи на тривалість діалогів та їх зміст, такий "супровід" призводить до сповільненого розвитку мовленнєвої функції у дітей.

Тому фахівці спільно з Академією педіатрії США рекомендують батькам, чиї діти ще не досягли хоча б дворічного віку, вимикати телевізор кожного разу, коли вони збираються пограти зі своїми чадами.

За матеріалами: Medvesti.com

Кiлькiсть переглядiв: 333