Підлітки, популярні у школі, менш успішні в дорослому житті

Підлітки, котрих однолітки вважають "крутими", мають менше шансів досягти великих успіхів у дорослому житті, вважають дослідники. "Непопулярні" однокласники, навпаки, з часом надолужують. Про це пише The Telegraph.

Дослідники почали спостерігати за життям 184 американських хлопчиків та дівчаток, коли тим було по 13 років, і "слідкували" за ними наступні 10 років.

Результати дослідження оприлюднив журнал Child Development. З’ясувалося, що "круті" діти у 23 частіше не мали роботи та на 45% частіше вживали алкоголь та марихуану. Серед них виявилося на 24% більше людей, що потерпають від соціальної ізоляції.

Зі слів керівника дослідження, професора Джозефа Аллена з Університету Вірджинії, його здивувало те, що "група молодих людей, котра, здавалося, мала успіх у підлітковому віці… врешті опинилася в такому собі глухому куті".

Науковець сподівається, що одержані ними дані заспокоять батьків нинішніх "ботаніків", у яких у школі небагато друзів.

"Молодь, котра отримує багато похвали та уваги за свої поверхневі якості, перебуває в зоні ризику… Вони стають залежні від цього, що не є привабливим у більшому, дорослому світі", – говорить Аллен.

"Батьки часто непокояться через те, що їхні діти пасуть задніх, бо не беруть участь у поведінці такого типу, але проблема полягає в намаганні здаватися дорослим", – зазначає він.

На думку науковців, саме "псевдо-доросла" поведінка та внутрішня незрілість "крутих" підлітків шкодить їм у подальшому житті.

Кiлькiсть переглядiв: 129