Повернутися до звичайного режиму

Webometrics опублікував Інтернет-рейтинг українських ВНЗ: Національний гірничий університет посів 13 місце

У вебометри́чному ре́йтингу університе́тів сві́ту (англ. Webometrics ranking of worlds universities) одному з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі, Національний гірничий університет посів 13 місце.

Як відомо, результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік та охоплюють дванадцять тисяч університетів з усього світу. Окремим списком Webometrics публікує Інтернет-рейтинг українських ВНЗ. Звертаємо увагу, що у січні 2014 року серед більш ніж трьохсот українських ВНЗ НГУ займав 16 позицію, а нині перемістився на 13 місце.

Зазначимо, що у змаганні Webometrics з іншими дніпропетровськими ВНЗ НГУ йде з великим відривом. Так, 30 місце посідає Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту академіка В. Лазаряна, а Дніпропетровський національний університет О Гончара - на 74 місці. Лідирує у списку найкращих українських ВНЗ Київський національний університет імені Тараса Шевченка, а в світовому традиційно – Гарвардський університет.

НГУ постійно вдосконалює свою роботу, тому й цьогорічні місця у рейтингу Webometrics досить високі. Але й це ще не межа, - вважає керівництво НГУ. Необхідно й надалі змінювати мережеву політику, сприяти значному збільшенню обсягу і якості електронних публікацій, сприяти активному використанню Web-засобів у роботі університету.

Довідково:

У 2013 році НГУ посів серед технічних університетів України 7 місце за рейтингами ЮНЕСКО «Топ-200 Україна» і «Компас-2013» серед ВНЗ країни. Родзинкою стала участь НГУ у міжнародному рейтингу «QS World University Rankings» та входження до тисячі кращих ВНЗ світу. До речі, НГУ – перший і поки єдиний український вищий навчальний заклад, який торік здобув членство в IREG Observatory.

За інформацією департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної адміністрації

Кiлькiсть переглядiв: 119