Повернутися до звичайного режиму

У 2014 році серед абітурієнтів Дніпропетровщини найпопулярнішими стали професії у сфері медицини та права

За результатами вступної кампанії-2014 понад 30 тисяч абітурієнтів вже зараховані на бюджетну форму навчання. Зарахування контрактників триватиме до 18 серпня.

Загалом, за період прийому документів до ВНЗ надійшло понад 173 тис. заяв. Це перевищує минулорічний показник більш як на 10 тисяч.

У 2014 році найбільш затребуваними спеціальностями стали лікувальна справа, правознавство та міжнародні відносини. Продовжують перелік топ-спеціальностей маркетинг, менеджмент, англійська та китайська, комп’ютерні науки, комп’ютерна та програмна інженерія, а також соціологія, психологія, туризм, економіка підприємства та міжнародна економіка.

Рейтинг Топ-5 обласних ВНЗ очолює Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. За період вступної кампанії сюди надійшло понад 34 тис заяв. На другому місці Національний гірничий університет. Приймальна комісія ВНЗ зареєструвала майже 17 тис. заяв вступників. Третя позиція – Криворізький національний університет – понад 15 тис. заяв. Четверте місце у Національної металургійної академії України – майже 14 тис. заяв. Замикає п’ятірку найпопулярніших ВНЗ Дніпропетровська державна медична академія – майже 13 тис. заяв.

За інформацією департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА

Кiлькiсть переглядiв: 310