Семінар-практикум вчителів інформатики

Наша школа гостинно відкрила двері учасникам міського семінару-практикуму вчителів інформатики «Можливості використання вільного програмного забезпечення для формування ІТ- компетентності учасників навчально-виховного процесу», який відбувся 17 грудня 2014 року.

Семінар надихнув педагогів на обговорення актуальних питань належності до світового руху Вільного програмного забезпечення та можливостей його використання в навчально-виховному процесі.

Заступник директора з навчально-виховної роботи загальноосвітнього ліцею Потапова Ірина Борисівна презентувала можливості використання вільного програмного забезпечення на прикладі відкритого офісного пакета Apache OpenOffice для формування ІТ- компетентності учасників навчально-виховного процесу.

Вчитель інформатики нашої школи Дацишина Олена Олександрівна презентувала можливості сервісу Code.org для розвитку навичок програмування в об’єктно-орієнтованому середовищі та активізації творчої діяльності учнів, формування інноваційної особистості із навичками ХХІ століття. Учителі спробували працювати в окремих розділах даного сервісу та відкрили для себе нові можливості залучення учнів усіх класів до програмування, розвитку в них логічного мислення.

На семінарі-практикумі панувала дружня невимушена атмосфера. Учасники щедро обмінялися думками щодо використання отриманої інформації у своїй педагогічній діяльності та діяльності вчителів інших предметів.

19.12.2014р. на базі нашої школи пройшов семінар-практикум вчителів математики за темою : «Комп’ютерна підтримка на уроках математики як засіб формування інноваційної особистості». Присутні відмітили високий рівень підготовки теоретичного та практичного блоків, які презентували заступник директора з НВР Стешенко Н.М. та вчителі математики Балихіна Л.А. та Галета В.Ю.

Вчителі міста обговорили актуальні питання даної теми та прийняття рекомендації для подальшої роботи.

Кiлькiсть переглядiв: 129