Повернутися до звичайного режиму

РЯТУВАЛЬНИКИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ ПРО НЕБЕЗПЕКУ ПОЖЕЖ В ЕКОСИСТЕМАХ

За останні два тижні на те­риторії України внаслідок по­жеж в екосистемах загинуло 4 людини. Дуже часто спалю­вання сухостою переростає у великомасштабні пожежі. Осо­бливо на відкритій місцевості, де швидкість поширення вогню надзвичайно велика. У населе­них пунктах спалювання трави може перерости в неконтрольоване горіння і нести загрозу знищення житлових будинків і життя людей.

Тільки за березень цього року зафіксовано понад 3,1 тис. випадків загорянь через спалю­вання сухої трави і побутових відходів, внаслідок яких були знищені значні лісові масиви, житлові та господарські будівлі.

Пожежі у природних еко­системах пов’язані не тільки з економічними збитками, завдають шкоди довкіллю, а й при­зводять до трагічних випадків із загибеллю людей.

У зв’язку з цим, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян до­тримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових маси­вів, на відкритих територіях та під час прибирання присадиб­них ділянок. Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків пе­редбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Такі дії несуть загрозу навко­лишньому середовищу і ста­новлять небезпеку для життя людей.

Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим біль­ше, не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних по­жеж та трагічних наслідків.

За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалах­нуло велике полум’я, особливо у хвойному лісі. Забороняється розпалювати багаття на тор­фовищах, поблизу копиць сіна, скирт соломи. Пожежну небез­пеку становлять і старі пні та сушняк.

Слід дуже пильно наглядати за дітьми, адже, користуючись свободою, вони можуть підпа­лити чагарник чи сушняк. Їхні пустощі з вогнем - дуже небез­печні.

Якщо ви помітили займан­ня в лісах, посадках та на від­критих територіях, негайно те­лефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише до­тримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагедії

Кiлькiсть переглядiв: 147