Повернутися до звичайного режиму

Всілякі цікавинки з усього світу

Британці показали найбільш непотрібні винаходи XIX століття

У Британській бібліотеці пройшла виставка ексцентричних винаходів вікторіанської епохи, які так і не знайшли практичного застосування в реальному житті. Серед представлених винаходів можна побачити:

Будильник від грабіжників - цей винайдений в 1870-х роках пристрій працював за принципом годинникового механізму, тобто його слід було завести і покласти прямо під двері. Коли злодій намагався увійти до будинку, двері, що відкривалися, натискали на важіль, і лунав дуже гучний дзвінок.

Шкарпетка-с-пальчик. Ймовірно, ці шкарпетки були вигадані для того, щоб захистити пальці ніг від холоду і при цьому заощадити на трикотажі. Пальчикові шкарпетки виготовлялися в Британії під час Другої Світової війни.

Окуляри-ліхтарики. Винайдені в 1930-му році в США ці окуляри були оснащені двома мініатюрними лампочками, які працювали на батареях. Проте носіння такого винахід в дощову погоду було схоже на страту на електричному стільці.

Массажер для очей. Цей пристрій був створений в 1920-х роках для масажу очних яблук. Цей витончений механізм необхідно було притулити до обличчя, потім натиснути на маленький важіль, щоб привести в рух механізм, що випускає струмені прохолодного повітря прямо у напрямі очних яблук.

Захист для вусів. Такий пристрій був вигаданий для полегшення життя тих, хто носив довгі вуса, які завдавали деяких незручностей під час поглинання їжі. Тому єдиним виходом було використання захисту для вусів - ложечки або кружки із спеціальними виїмками, що допомагають чоловікам вживати їх вміст маленькими ковтками.

Школа не відпускає

Жителькам Бостона (США) довелося прикласти чимало зусиль, щоб закінчити школу. Після десяти спроб вони все-таки здали випускні іспити й одержали довгоочікуваний диплом про закінчення навчального закладу.

Ніколь Паскареллі й Рут Назоліні, чиї однокласники закінчили школу три роки тому, ніяк не могли подужати кілька дисциплін. 21-річний Ніколь, що здала англійську мову з першого разу, не вдавалося здолати алгебру й геометрію. «Я дуже погано розбираюся в математиці»,— поскаржилася вона. А в її подруги по нещастю Рут були проблеми з гуманітарними предметами.

Однак, на щастя, цілеспрямовані учениці не здавалися й продовжували боротися за свій диплом. Зрештою їхні зусилля були винагороджені, і з 11-ї спроби дівчини все-таки одержали гарні оцінки за екзаменаційні роботи.

Керівництво школи відзначило, що це перший випадок за багато років, коли шлях до одержання диплома був настільки довгим. Однак у той же час викладачі дуже пишаються тим, що дівчата все-таки не здалися й, повірившіи у свої сили, дійшли до переможного кінця.

На сьогодні Ніколь і Рут поки не будують планів із приводу одержання подальшої освіти. Вони просто відпочивають, насолоджуючись своєю перемогою.

Будильник, що кукурікає та відкладає яйця

Творці будильника KUKU пропонують рішення актуальної для всіх проблеми важкого підйому ранками. Цей будильник являє собою гібрид курки й півня.

Коли наступає час підйому, він будить вас голосним «Кукуріку!». При цьому він відкладає п’ять яєць у прикладений кошик. Зупинити кукурікання можна тільки запхнувши всі яйця назад у будильник.

Правда, є ще один спосіб, про який забули згадати розроблювачі, – витягти з будильника батарейки, від яких він працює.

Нещасливий номер

Болгарський оператор мобільного зв’язку Mobitel прийняв рішення більше не обслуговувати номер 0888 888 888, який за останні десять років змінив трьох власників, і всі вони померли, не доживши до 50 років.

Як повідомляє газета The Daily Mail, першим власником номера був колишній виконавчий директор компанії мобільного зв’язку Mobitel Володимир Грашнов. У 2001 році у віці 48 років він помер від раку. Ходили чутки, що причиною його смерті стало радіоактивне зараження.

Після смерті Грашнова номер перейшов до кримінального авторитета Костянтина Димитрова. У 2003 році він був застрелений у Голландії, куди, за версією поліції, він їздив для інспекції своєї наркотичної картелі. У момент замаху він перебував у ресторані і з ним був телефон з нещасливим номером.

Після вбивства Димитрова номер був переведений на ім’я бізнесмена Костянтина Дішлієва, який був убитий у Софії в 2005 році. За даними поліції, через агентство нерухомості, яке належало покійному, велася торгівля кокаїном.

В результаті оператор мобільного зв’язку вирішив заборонити нещасливий номер. Особи, що телефонують на нього, отримують повідомлення про те, що телефон не обслуговується. Видання зазначає, що при цьому в Mobitel відмовляються від коментарів.

Кiлькiсть переглядiв: 189