Щодо попередження дитячого травматизму

Памятайте на літніх канікулах про поведінку на на воді!

На сьогоднішній день на дорогах чимала кількість порушень правил дорожнього руху з боку водіїв, тому вчити дітей переходити дорогу потрібно з самого дитинства, детально пояснюючи, як поводитися в тій чи іншій ситуації. Звичайно ж, для того, щоб навчити дитину, правильно переходити дорогу, дорослим необхідно запастися терпінням і часом.

/Files/images/2015_semestr/др.jpg

Коли можна навчити дитину правильно переходити дорогу?

Починаючи вже з 3-4 років дитині можна починати пояснювати, як правильно переходити дорогу. Коли малюк нагодований, в хорошому настрої і в стані виспавшись, він розташований до того, що запропонують батьки. Якщо йому буде цікаво і цікаво, а цікаво буде тоді, коли й самі батьки будуть отримувати задоволення від того, що вони вчать своїх малюків, як правильно переходити дорогу.

Разом з дитиною, гуляючи і не фіксуючи увагу на те, що учите правильно переходити дорогу, зупиніться деякий час біля дороги, де є світлофор. Стежачи за зміною кольору на світлофорі, поясніть дитині, яку користь приносить нам світлофор. Тут дуже важливо, щоб ви, неквапливо, використовуючи різні слова і всіляку фразеологію, повторювали одні й ті ж речі за змістом.

Зрозуміло, з першого разу, дитина все відразу не запам'ятає. Але з часом, часті прогулянки, з метою навчання правильно переходити дорогу, дають свої результати.

Надалі, потихеньку, дитині можна дозволити йти поруч з вами, переходячи дорогу і не тримаючи його за руку. Далі може слідувати спроба перейти дорогу у вашій присутності самостійно.

/Files/images/2015_semestr/доррух.jpg

Кілька порад при переході через дорогу:

- У темний час доби дуже корисно мати на одязі світловідбиваючі смуги або білі предмети гардероба. Так що, якщо в гардеробі завалялася куртка зі світловідбивачами, або куртка зі спеціального матеріалу, який вночі відбиває світло фар, її корисно одягнути.

- Стоячи на тротуарі, чуйно подивіться по сторонах. Зустрічаються водії, які автоматично забувають включити фари або користуються тільки «підфарниками» - тьмяним світлом, який погано помітний.

- Ні в якому разі не переходьте дорогу на нерегульованих перехрестях, поза зебр, а також перед близько йдуть машинами.

- Переходячи дорогу, кілька разів повертайте голову направо і наліво - машина може раптово виїхати з двору, або ви можете не помітити раніше йде автомобіль

Кiлькiсть переглядiв: 249