За успіхи у навчанні — обласні стипендії

120 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Дніпропетровщини отримали за успіхи у навчанні обласні стипендії. Серед розумників і орджонікідзевці.

Щоб вручити стипендії тим, хто рік у рік не втрачає жаги до знань, дітей зібрали у Дніпропетровському будинку органної та камерної музики. Стипендіатів вітав радник голови облдержадміністрації Гліб Пригунов. Така традиція започаткована на Дніпропетровщині 18 років тому, за цей час відзначено понад 3,7 тисяч дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, яких нагороджують за підсумками навчального року. Вихованці шкіл та гімназій отримують по 1,5 тис. грн., студенти училищ та вишів - по 2,5 тисячі - повідомляють у службі у справах дітей облдержадміністрації.

25 з цьогорічних стипендіатів отримують винагороди не вперше, приємно, що серед них і орджонікідзевці. Так, вже вп’яте заслужену відзнаку вручили десятикласниці з другої школи Анастасії Шемеліній, вдруге учню 6-Б класу ліцею Віталію Донніку. Разом з ними відзначено і десятикласницю НВК № 1 Діану Змитрович, яка, перебуваючи під опікою, переїхала до нашого міста з неспокійного Луганська. Орджонікідзе було названо у числі міст області з найбільшою кількістю стипендіатів, де для дітей створено всі необхідні умови для навчання, творчого розвитку, успішної самореалізації.

Кiлькiсть переглядiв: 167