Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул окреслив ключові завдання з розвитку Дніпропетровщини на 2013 рік

Головним завданням для Дніпропетровщини на 2013 рік віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул визначив забезпечення в умовах світової економічної кризи сталого розвитку економіки, продовження реалізації інфраструктурних проектів, посилення соціальної політики. Такі пріоритети він окреслив у своєму виступі перед активом регіону, на якому Олександр Вілкул також представив нового голову Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова.
На засіданні активу регіону були присутні керівники міст та районів області, підприємств, організацій та установ, представники громадських об’єднань та політичних партій.
Олександр Вілкул зазначив, що починаючи з 2010 року, Дніпропетровщина демонструвала стабільні показники розвитку. В 2010 році промислове виробництво в регіоні зросло на 16,1%, в 2011 році – на 5,2%, в 2012 році зростання промислового виробництва очікується на рівні 3%.
У 2013 році перед Дніпропетровщиною стоїть завдання забезпечити зростання промислового виробництва, продовжити модернізацію базових галузей регіональної економіки, а також впровадження енергозберігаючих та сучасних інформаційних технологій.
Віце-прем’єр-міністр України підкреслив, що розвиток економіки забезпечить реалізацію соціальних та інфраструктурних проектів розвитку регіону.
Серед соціальних пріоритетів обласної влади на 2013 рік – посилення адресної соціальної підтримки малозабезпеченим верствам населення – насамперед ветеранам та інвалідам, а також продовження реалізації проекту «Родина для дитини» з улаштування вихованців інтернатних установ області в сімейні форми виховання.
Головними інфраструктурними проектами розвитку Дніпропетровщини у 2013 році Олександр Вілкул визначив продовження масштабного ремонту і реконструкції доріг в містах і районах області.
«За підтримки Президента України буде продовжена реалізація великих інфраструктурних проектів. Перш за все, це масштабне будівництво Дніпропетровського метро, ​​для чого залучені кошти європейських банків. Повинно бути закінчено будівництво другої черги окружної Дніпропетровська. До кінця року на 70% повинні бути побудовані Правобережні з'їзди з Кайдацького мосту, щоб уже в 2014 році закінчити їх будівництво», сказав Олександр Вілкул.
У 2013 році продовжиться реконструкція і будівництво дитячих садків, шкіл, лікарень та об'єктів ЖКГ.
Також віце-прем’єр-міністр відзначив, що 2013 рік – це рік 70-ї річниці Битви за Дніпро. Тож в обласному бюджеті передбачені кошти на відновлення пам’ятників Великої Вітчизняної війни.
«Обласний бюджет на 2013 рік є виваженим документом, який пройшов обговорення у комісіях обласної ради і який, незважаючи на кризу, дозволить розвивати економіку нашого регіону. Він враховує всі соціально захищені статті, а також фінансування на відновлення пам'яток Великої Вітчизняної війни. Адже 2013 рік - це рік 70-річчя Битви за Дніпро і визволення від німецько-фашистських загарбників Дніпропетровської області. І перед всіма нами стоїть завдання віддати належну шану тим героїчним подіям в історії України і всієї Європи», - сказав Олександр Вілкул.
У 2013-му році має бути добудований сучасний Радіологічний центр в Дніпропетровську, створена Єдина диспетчерська служба «швидкої допомоги». Буде продовжена закупівля необхідного медичного обладнання та автотранспорту для лікувальних установ області.
У сфері освіти буде продовжено впровадження електронних проектів у навчально-виховний процес, підтримка молодих вчених і обдарованої молоді.
17 грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про Державний бюджет України на 2013 рік». Своєчасне прийняття держбюджету дозволить нашій країні і нашому регіону впевнено увійти в новий фінансовий рік. Олександр Вілкул підкреслив, що внесення змін до держбюджету-2013, а також в обласний бюджет може відбутися за підсумками підведення результатів за 2012 рік та першого кварталу майбутнього року. Такий підхід спрямований на ефективне витрачання бюджетних коштів, а також запобігання розподілу додаткових доходів в ручному режимі.
Кiлькiсть переглядiв: 114