Понад тисячу обдарованих дітей Дніпропетровщини відвідали обласне дитяче свято «Ялинка -2013»

Понад тисячу обдарованих дітей міст та районів Дніпропетровщини відвідали обласне дитяче свято «Ялинка -2013». За дорученням губернатора Дніпропетровщини Дмитра Колєснікова його заступник Марія Пустова привітала дітей зі святом.

«І дорослі, і діти люблять новорічні й різдвяні свята. Це дні здійснення мрій, нових сподівань, атмосфери казковості та чуда. Новорічні канікули для дітей – це час відпочинку, зимових розваг, а також час саморозвитку, духовного збагачення та нових чарівних вражень. Дніпропетровщина зберігає добрі новорічні традиції. Сьогодні в оперному театрі для понад тисячі хлопчиків і дівчат організовано обласне свято з концертною та розважальною програмою, подарунками та солодощами», - сказала Марія Пустова.

До Дніпропетровського академічного театру опери та балету було запрошено понад тисячі дітей – переможців шкільних, районних, міських, обласних олімпіад, конкурсів, змагань; із малозабезпечених і багатодітних сімей; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; інвалідів; дітей військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей загиблих шахтарів та тих, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Під час яскравої вистави дітей розважали провідні дитячі колективи області шоу-групи «Джем Сі» і «Чарівний міст», ансамбль хіп-хопу «Транс денс», народний ансамбль танцю «Щасливе дитинство», зразковий ансамбль естрадно-спортивного танцю «Сюрприз» Центру позашкільної роботи Індустріального району, ансамбль народного танцю «Сузір’я Придніпров’я», ансамбль сучасної хореографії «Антарес», ансамбль бального танцю «Капель» дитячого будинку творчості Індустріального району, повітряні гімнасти училища культури і циркова студія ДК Залізничників.

Новий 2013 рік – особливий для Дніпропетровщини та усієї України. Президент України Віктор Федорович Янукович визначив 2013 – роком дитячої творчості. На Дніпропетровщині особлива увага приділяється вихованню підростаючого покоління, впровадженню новітніх технологій у навчальний процес та розвитку творчих здібностей.

На Дніпропетровщині створена та діє унікальна позашкільна установа - обласна Мала академія наук учнівської молоді. Вона об'єднала талановиту обдаровану молодь та провідних викладачів-науковців Дніпропетровщини.

У 2012 році губернаторські іменні стипендії отримують більше 800 учнів, студентів та аспірантів Дніпропетровської області. У тому числі, 359 стипендій отримують переможці другого (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук.

Для забезпечення ефективного навчального процесу на Дніпропетровщині запроваджені в систему освіти новітні інформаційні технології та методики. У регіоні вже реалізуються проекти «електронний щоденник», «електронний журнал» та «електронна бібліотека».

Наприкінці серпня цього року на Дніпропетровщині відкрито Молодіжний центр Дніпропетровщини. Він дозволить комплексно вирішувати широке коло питань, актуальних для молоді регіону - у здобутті якісної освіти, в підтримці ініціатив творчої та обдарованої молоді, в забезпеченні першого робочого місця та впевненого початку трудової діяльності.

Із 1 вересня 2012 року на Дніпропетровщині запроваджено інноваційний проект – «Обласна електронна школа». Це сучасна інтерактивна форма навчання дітей, яка за допомогою Інтернету дозволяє паралельно із заняттями в школі отримувати додаткові нові знання незалежно від місця проживання. Такий підхід дозволяє на практиці створити систему рівних можливостей навчання дітей. Для створення цієї електронної школи було вивчено кращий світовий досвід з впровадження подібних проектів (Німеччина, Франція, Америка, Росія). Над створенням обласної електронної школи працювали близько двох тисяч кращих педагогів області.

«Обласна електронна школа» об'єднує два підпроекти: «Інтернет-школа для дітей з особливими потребами» та «Інтернет-школа для обдарованих дітей».

Електронна Інтернет-школа для дітей з особливими потребами дозволяє учням 5-9-х класів, які мають обмежені фізичні можливості, отримати дистанційно он-лайн консультації, переглянути навчальні матеріали. В рамках проекту вже створено і розміщено в мережі Інтернет більше 1 тис уроків.

«Інтернет-школа для обдарованих дітей» - це електронний ресурс для поглибленого навчання з 7 предметів природничо-математичного напрямку. Учень має можливість отримати доступ до 50-ти веб-семінарів провідних вчених України та світу.

Обласна влада сприяє інтелектуальному розвитку молодого покоління. Для цього реалізується комплексний проект «Розвиток інтелектуального руху у Дніпропетровській області». Його суть полягає в розширенні освітньої програми за рахунок впровадження спеціалізованих факультативів з розвитку інтелектуальних можливостей молоді.

У рамках цього проекту розвивається інтелектуальний рух «Що? Де? Коли?». Проводяться багаторівневі турніри з шахів серед школярів. У цьому році планується відкриття шахового клубу в Кривому Розі.

Завдяки такому комплексному підходу до розвитку освіти і підтримки обдарованої молоді Дніпропетровщина утримує лідерські позиції за кількістю переможців фінальних етапів предметних олімпіад та конкурсу Малої академії наук.

Довідка:

У кожному місті або районі області відбудуться різноманітні цікаві заходи для малюків: це новорічні та різдвяні свята для дітей пільгових категорій, розважальні програми, святкові дискотеки, бали-маскаради для молоді, конкурси новорічних газет та привітань, літературно-музичні вечори, конкурс на кращі новорічні загадки, колядки, щедрівки, на кращу новорічну пісню тощо.

Кiлькiсть переглядiв: 122