Корисно знати. Реформа децентралізації влади

Децентралізація – це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Так, аби якомога більше повноважень мали ті органи, що ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найбільш успішно.

Суть перетворень, що пропонує реформа децентралізації: органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування нарешті почнуть займатися властивими для них справами. Й люди отримають можливість творити (через вибори) органи місцевого самоврядування у громаді, районі та області.

Своєю чергою, органи місцевого самоврядування різних рівнів – громади, району, області – отримають повноваження, та під повноваження – необхідні ресурси. Буде запроваджено відповідальність органів місцевого самоврядування перед виборцями за ефективність своєї роботи, а перед державою – за законність.

Більше відповідей ви зможете знайти на сайті Урядової ініціативи "Децентралізація влади" , створеного за підтримки проекту DESPRO на замовлення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Дізнатися більше

Кiлькiсть переглядiв: 93