«Ім’я Шевченка стукає в серцях»

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає та шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Григоровича Шевченка. 202 роки минуло з дня народження поета, 155 – від дня смерті та дня перепоховання, проте й нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Сьогодні, 10.03.2016р., як і щороку, у нашому навчальному закладі відбулося шкільне Шевченківське свято «Ім’я Шевченка стукає в серцях» (літературний брейн-ринг для учнів 7-х класів), аби не просто вшанувати пам'ять поета, але й відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови.

Команди «Думка» (7-А кл.) та «Кобзарята» (7-Б кл.) серйозно підготувались до двобою знань.

Конкурси, які підготувала вчитель української мови та літератури Горлова Тетяна Анатоліївна, були різноманітними й цікавими. Перший конкурс-розминка «Усім відомий Шевченко» приніс перемогу команді «Кобзарята». Оригінальним був конкурс «Чорна скринька», запальними та пізнавальними – «Ти мені, я - тобі», «Гонка за лідером» та інші.

Уболівальники обох команд мали змогу підтримати учасників інтелектуальної гри в конкурсі «Світ виразного поетичного слова», декламуючи вірші Т.Г.Шевченка.

За підсумками гри перемогу здобула команда 7-Б класу. Голова журі Лариса Станіславівна (директор школи) нагородила учасників почесними грамотами та побажала й надалі читати Шевченкові твори, вивчати їх, шанувати те, що залишив у спадок Великий Кобзар.

/Files/images/IMG_20160310_132834.jpg/Files/images/IMG_20160310_141959.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 165