Повернутися до звичайного режиму

Щодо захисту інформації Шановні колеги!

Нікопольським управлінням СБУ зафіксовано неодноразові спроби ураження інформаційних систем органів державної влади та місцевого самоврядування шкідливим програмним забезпеченням (далі ШПЗ).

Так, через поштовий ресурс www.rambler.ru, з використанням електронних поштових скриньок malikvitalikl 978@rambler.ru, vitalicprokofiev@rambler.ru. witch3@rambler.ru. surokkatia@rambler.ru. galaguta2004@rambler.ru невстановленими особами здійснювалось (здійснюється) розсилання електронних листів на офіційні поштові скриньки з темою «Бухгалтерия» «Рабочие документы на ноябрь, декабрь, январь месяц, ознайомтесь с ними. Спасибо».

За наявною інформацією, у вказаних листах міститься архівований у форматі .7zip додаток «Робочі документи на (вказується поточний період)». Після завантаження вказаного файлу на комп’ютер користувача та подальшого його відкриття всі файли формату .doc, .xls, .pdf, .jpeg, що знаходяться на комп’ютері, шифруються без можливості їх відтворення. Крім того, на комп’ютер приховано завантажується ШПЗ, яке дає можливість отримати віддалений доступ до вказаної поштової скриньки та інформації, яка зберігається на жорсткому диску комп’ютера, а також приховано керувати окремими функціями операційної системи та не санкціоновано копіювати інформацію.

У зв’язку з викладеним, з метою недопущення вчинення несанкціонованих дій відносно державних інформаційних ресурсів, припинення можливих спроб несанкціонованого доступу до інформації БУДЬТЕ УВАЖНИМИ ТА ОБЕРЕЖНИМИ!!!

Кiлькiсть переглядiв: 138