Повернутися до звичайного режиму

Рятувальники нагадують правила поведінки на водоймах

Орджонікідзевський МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області звертається до мешканців та гостей міста з проханням дотримуватися правил безпечної поведінки відпочиваючи на водоймах.

Із настанням теплих днів, з прогріванням води у водоймах, люди все частіше місцем свого відпочинку обирають місця біля водоймищ. Звісно, всіх вабить вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Адже купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води може закінчитись трагедією.

Аналіз нещасних випадків з людьми на воді свідчить про те, що факти загибелі переважно мають місце в необладнаних для купання місцях при порушенні правил поведінки на воді і в основному в стані алкогольного сп’яніння. За умови дотримання вимог правил безпеки поведінки на воді, трагедій можна було б уникнути.

Рятувальники попереджають, що основними умовами безпечного відпочинку на водоймах є правильний вибір і обладнання місць для купання, навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання, постійний контроль за дітьми з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Безпечнішим є перебування на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

Для того, щоб уникнути лиха:

- не заходьте у воду в незнайомому місці;
- уникайте швидкої течії;

- не заходьте у воду напідпитку;

- ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;
- купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, чи дерева;

- у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою;

- особливо уважно слідкуйте за дітьми, їхня поведінка у воді не передбачувана;
- до плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів;
- слід утримуватись від далеких запливів, переохолодження – головна причина трагічних випадків.

Шановні громадяни, суворо дотримуйтеся порад рятувальників! Будьте обережні під час відпочинку на воді – щоб він був для вас і ваших дітей приємним та безпечним.

Орджонікідзевський МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

Кiлькiсть переглядiв: 85