Стартувала вступна кампанія 2016. Документи на вступ до вишів подають онлайн з 11 по 27 липня

11 липня, перший день електронної подачі документів на вступ до вищих навчальних закладів України. Подати заяву можна за посиланням:http://ez.osvitavsim.org.ua/.

Важливо зазначити, що в перший та останній деньподачі документів доступ на сайт може бути обмежений, оскільки саме в цей час навантаження на систему буває найбільше.

ДП «Інфоресурс», що забезпечує роботу електронної системи подачі заяв, розробилопокрокову інструкцію, що допоможе абітурієнту краще розібратися у роботі системи та без проблем подати свої заяви.

Нагадуємо, що в цьому році системою «Подання заяв в електронній формі» зможуть скористатися у повній мірі тільки вступники, які мають атестат про повну загальну середню освіту та сертифікат ЗНО 2016 року і бажають вступити на денну форму навчання за ступенями молодший бакалавр, бакалавр (магістр і спеціаліст медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).

Кожен абітурієнт в 2016 році зможе подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-який університет за власним вибором. Також в цьому році, як і в минулому, діятиме система “пріоритетності”. За цією системою абітурієнт повинен проранжувати усі свої заяви, незалежно від того, в які університети він подає документи, від одного до п’ятнадцяти, де 1 – це найвищий пріоритет заяви, а 15 – найменший пріоритет.

Завдяки цьому ранжуванню електронна система буде знати, за якою логікою зараховувати абітурієнта. Спочатку система перевірятиме, чи проходить абітурієнт на бюджет за заявою його першого пріоритету, якщо абітурієнт не проходить, система автоматично переходитиме до перевірки за другим пріоритетом і так далі. Докладніше про систему подачі заяв та механізм виставлення пріоритетності за посиланням:https://www.youtube.com/watch?v=erYj8n39a8A&ab_channel=МОНУКРАЇНИ

Також на сайті МОН розміщенодокумент з типовими запитаннями щодо вступної кампанії 2016 року, а також відповідями на них.

У випадку виникнення додаткових запитань, звертайтеся на гарячу лінію МОН«Вступна кампанія 2016»за телефонами:

  • стаціонарний номер: (044)-481-32-15;
  • мобільний номер: 068-951-25-13.
Кiлькiсть переглядiв: 329