9 цікавих фактів для «чомучок», які хочуть все знати

9 цікавих фактів для «чомучок», які хочуть все знатиОх, ці «чомучки»! Все їм розкажи та покажи, все їм роз'ясни та поясни ... Хоча, якщо чесно, нас такі питання тільки радують, адже відповідаючи на них ми можемо зібрати для вас нову круту добірку фактів. Отже ...

1. Чому ми не пам'ятаємо наше дитинство і те, як ми народилися?

Це відбувається через відсутність можливості пов'язати події зі словами, так як ми ще не вміємо говорити, і не знаємо слів, якими можна описати будь-яку подію. Зв'язок між свідомістю і мовою набагато міцніший, ніж ми думаємо.

2. Чому люди часто не впізнають власний голос у записі?

Так як звук в різних середовищах передається по-різному, коли ми говоримо, внутрішнє вухо «ловить» не тільки ті вібрації, що надходять зовні через слуховий прохід, а й ті, що йдуть від голосових зв'язок навпростець через голову. Тому звук нашого голосу для нас самих за замовчуванням спотворений.

3. Чому трієчники нерідко досягають успіху більше, ніж відмінники?

Трієчники куди менш сильно переживають свої невдачі. Крім того, їм доводиться по кілька разів переробляти роботу і витримувати критику з боку вчителів і батьків.

Відмінники схильні до перфекціонізму. Вони звикли, що їх всі хвалять, звертають на них увагу, ставлять у приклад і т. п. А коли починається доросле життя, з'ясовується, що їм не вистачає впевненості в собі в ситуаціях, коли всім на тебе плювати.

4. Чому кропива жалить?

При дотику до шкіри кропива викликає таке сильне відчуття дискомфорту тому, що ця рослина виділяє суміш аж з трьох отруйних хімічних речовин, коли ніжні волоски на її листочках контактують з нашою шкірою.

5. Чому виникає ефект дежавю?

Ефект дежавю викликаний попередньою несвідомою обробкою інформації змодельованої мозком, наприклад, уві сні. У тих випадках, коли людина зустрічає в реальності ситуацію, сприйняту на несвідомому рівні як схожу з перш змодельованої, виникає ефект дежавю.

6. Чи відчуває людина біль, коли їй відрубують голову?

Відповідь: так, відчуває. У результаті медичного дослідження 1983 був зроблений висновок, що незалежно від того, наскільки швидко проводиться страта, при втраті людиною голови неминучі кілька секунд болю. Навіть при використанні гільйотини, яка вважається одним з найбільш «гуманних» способів обезголовлювання, не можна уникнути сильного болю, який триватиме не менше 2-3 секунд.

7. Чому не можна фотографувати сплячих людей?

У XIX столітті в Європі існувала традиція фотографувати померлих людей так, ніби вони просто спали. Покійного одягали в нарядний одяг, садили на крісло і робили фото на пам'ять. Те, що зараз викликає щонайменше подив, в той час вважалося звичною справою.

Звідси і походження забобону - у вигляді сплячих людей на фото згадувалися небіжчики, тому, щоб не асоціювати сплячого з померлим, його не слід фотографувати.

8. Чому так важко виграти у автомата з іграшками?

Тому що «лапа» маніпулятора запрограмована так, щоб лише іноді стискати іграшки в повну силу. Власник може встановити, з якою ймовірністю лапа стискає іграшку досить сильно, а коли тільки трохи прихоплює її. В автоматі також є параметр «скидання» - власник може встановити, як часто «лапа» буде упускати вже схоплену іграшку.

9. Чому ми іноді сміємося в недоречній ситуації?

Коли ми сміємося в недоречній обстановці, наприклад, на похоронах, це не означає, що ми безсердечні і не поважаємо оточуючих. Це ознака того, що наше тіло під впливом величезного стресу використовує сміх для зняття напруженості.

А хихикання, яке ми видаємо, коли хтось падає або якось інакше заподіює собі біль, є еволюційною функцією, яка дає племені знати, що для тривоги немає серйозних підстав.

Кiлькiсть переглядiв: 328