Велике державне свято - День Соборності України

Нехай ніхто не половинить,

Твоїх земель не розтина,

Бо ти єдина, Україно,

Бо ти на всіх у нас одна.

Споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.

Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри в майбутнє. Пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.

З нагоди Дня Соборності України 20.01.2017 року в школі відбувся єдиний урок патріотизму «На світі багато чудових країн, мені наймиліша, найкраща країна, яка піднялася, мов Фенікс, з руїн, безсмертна моя Україна», на якому школярі дізналися багато нової та цікавої інформації про Соборність України, а також про значення єдності та патріотизму в житті українського народу. Традиційно в цей день проходив флеш-моб «З’єднаймо наші руки!».

/Files/images/6uxUQsB0Y9k.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 560