Повернутися до звичайного режиму

Вітаємо з Стрітенням Господнім!

Щорічно православні християни відзначають 15 лютого (2 лютого за старим стилем) свято Стрітення Господнє. Стрітення старослов’янськими «зустріч».

В цей день вперше принесли Ісуса Христа в Єрусалимський храм, щоб вшанувати закон Мойсея (Лев. 12). Згідно цього закону, мати, що народила хлопчика, на 40-й день життя приносила його у Храм для посвячення Богу. Батьки також приносили вдячну жертву – однорічного ягняти або голубів.

Церковне передання зберегло таку версію Зустрічі Господа. Більше 2000 років тому жив біля Єрусалима старець Симеон. Сусіди казали, що жив він дуже довго тому, що Господь покарав його за якісь гріхи. А Старець вірив, що не піде в інший світ, поки не сам побачить Спасителя світу. Одного разу люди побачили, що Симеон у святковому одязі в будній день відправився в Єрусалимський храм. У цей день Йосип і Марія прийшли в Єрусалимський Храм з Немовлям Ісусом Христом. Симеон узяв на руки Немовля і промовив: «… відпускаєш раба Твого, Владико, бо мої очі бачили Твоє спасіння…»

Усі, кого віра приводить до Бога, переживають цю зустріч і приймають нашого Бога Ісуса Христа в своє серце. Багато людей вважають, що цей день – день зустрічі зими і весни, і навіть не здогадуються, що мова йде зовсім про іншу зустріч.

Стрітення Господнє – важливе православне свято, свято зустрічі Старого і Нового завітів.

Від усієї душі вітаєм з цим світлим днем і щиро бажаєм, щоб милість Божа завжди простягалася над нами всіма та близькими людьми.

Кiлькiсть переглядiв: 242