У МОН поговорили про здоров’я дітей

В освітньому відомстві провели круглий стіл "Здоров’я дітей в системі освіти" під час якого обговорили питання збереження здоров’я дітей у навчальних закладах.

За повідомленням прес-служби Міністерства освіти, у заході взяли участь представники Українського інституту екології людини, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, громадських організацій та керівники навчальних закладів.

Директор Українського інституту екології людини Михайло Курик поінформував про основні напрямки діяльності очолюваного ним закладу щодо покрашення як екологічного, так і фізичного стану здоров’я дітей в Україні.

Зокрема Інститутом розроблено методичні рекомендації з економічної безпеки здоров’я дітей під час навчально-виховного процесу, якими передбачено: моніторинг стану здоров’я дітей, виявлення впливу довкілля на здоров’я кожної окремої дитини, видача, за результатами моніторингу, екологічного паспорту (своєрідного показника функціонального стану організму дитини), реалізація заходів щодо екологічного оздоровлення дітей.

Також за словами Михайла Курика, "важлива безперервна співпраця з батьками, оскільки на здоров’я дитини, окрім екологічного стану навколишнього середовища, істотно впливають соціальні фактори: склад сім’ї, життєві умови, звички батьків, характеристика умов, у яких, власне, росте і розвивається дитина".

У свою чергу заступник міністра освіти Борис Жебровський підкреслив, що МОН приділяє особливу увагу оздоровленню дітей у школах.

Зокрема, згідно з новим Державним стандартом, у початковій школі запроваджено проведення фізичних пауз під час уроків, а починаючи, з наступного навчального року планується запровадити у закладах середньої освіти уроки плавання.

Також заступник міністра наголосив, що під час підготовки та перепідготовки кадрів в обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти враховуватиметься оцінка знань у сфері охорони здоров’я дитини.

Як відомо, нещодавно міністр освіти Дмитро Табачник звернувся до керівників регіонів з проханням підтримати ідею впровадження уроків плавання у дошкільних та загальноосвітніх закладах.

Кiлькiсть переглядiв: 358