Між нас тобі, Тарасе, жити!

Зорепадом летять роки у минуле, у віки… Але щороку приходить до нас весна, а з нею – Шевченківські свята. У перші березневі дні ми знову вшановується пам'ять Т. Г. Шевченка, митця слова і пензля, легенди нашого народу.

Сьогодні, 09.03.2017 року, відбувся літературний брейн-ринг «Стежками Шевченкової долі» для учнів 8-х класів. Захід підготувала та провела вчитель української мови та літератури Горлова Тетяна Анатоліївна.

«Між нас тобі, Тарасе, жити!»- такий девіз обрали восьмикласники, готуючись до літературної гри.

Змагання розпочалося з привітання команд. Учасники інтелектуальної гри — учні 8 – А класу — команда «Кобзарята» та 8 – Б класу — «Шевченкознавці» змагалися в конкурсах: «Розминка», «Чорна скринька», «Переплутанка», «Світ виразного поетичного слова», «Ланцюжок», «Гонка за лідером». Оцінювало результати конкурсів поважне журі.

Цікаві та змістовні завдання брейн-рингу змусили учнів проявити кмітливість, згадати вивчений матеріал про Шевченка-поета, Шевченка-художника.

Уболівальники теж змогли проявити свої знання за творчістю Кобзаря. Їм запропонували відновити рядки поезій Тараса Григоровича Шевченка.

Конкурс капітанів показав, що справді велика відповідальність лежить на тому, хто очолює команду, але наші капітани - Демидов Даніїл та Кудоярова Анастасія - не розгубились і гідно захистили честь свого колективу.

Перемогу в запеклій боротьбі ерудитів здобула команда «Шевченкознавці».

Захід вийшов водночас цікавим, пізнавальним, креативним. Учні не лише виявили рівень знань, а й відчули, наскільки важлива підтримка команди, коли треба діяти згуртовано.

Хай назавжди в наших серцях горить іскорка любові до поезії, яку засвітив Тарас Григорович Шевченко. Читаймо його твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар!

Кiлькiсть переглядiв: 200