Наші дивовижні здібності

Людський мозок може вміщати інформацію, яка заповнила б приблизно 20.000.000 томів. Те, що відбувається в цьому тісному просторі, не піддається людському розумінню. Наприклад, уяви собі, що має відбуватися в мозку піаніста, коли всі його пальці літають по клавішах, в той час як він грає складну музичну композицію. Яким дивовижним почуттям руху повинен володіти його мозок, щоб пальці в потрібний момент з певною силою вдаряли саме по тих клавішах, які відповідають нотам в його пам'яті! І коли він бере неправильну ноту, мозок негайно повідомляє йому про це! Всі ці неймовірно складні операції були запрограмовані в його мозку в результаті його багаторічної практики. Але це можливо тільки завдяки тому, що музичні здібності були попередньо запрограмовані в людському мозку з самого народження.

А наш слух! Часто ми чуємо те, що хочемо чути. Ми створені з
дивовижною здатністю ігнорувати сторонні шуми. Якщо зупинитися на хвилинку і прислухатися, як багато різних звуків доноситься до нашого слуху в той момент. Швидше за все, ми їх навіть не помічали. Лімбічна система (ЛС) нашого мозку дозволяє нам зосереджуватися на одних звуках, зберігаючи при цьому здатність чути інші. ЛС належить важлива роль у формуванні мотивацій і емоцій, при порушеннях її функцій виникають зміни психоемоційної сфери. Зокрема, стан тривожності, і рухового збудження.

Дослідники говорять, що, коли ми чуємо людську мову, наш мозок може сприймати тільки один з декількох звучних голосів. Це означає, що коли ми чуємо два голоси, нам потрібно вибрати, на якому з них зосередитися. Наш вибір залежатиме від того, кого ви
хочете слухати! Від кожної людини залежить, чи буде він прислухатися і чути голос мудрості або дурості. Кожен день ставить нас перед вибором, чий голос слухати. Ось від цього і залежатиме наш успіх!

Кiлькiсть переглядiв: 180