У МОН обговорили проект Концепції профільного навчання

12 червня 2013 року під головуванням заступника Міністра Бориса Жебровського проведено засідання робочої групи з розроблення нової Концепції профільного навчання.

Під час наради обговорено пропозиції, що надійшли до проекту Концепції та узгоджено дискусійні питання, які виникали під час роботи над документом. У цілому, всі члени робочої групи, від директорів шкіл до академіків Національної академії педагогічних наук України, погодили підготовлений проект документу. Вирішено розмістити проект Концепції на громадське обговорення.

Окрім того, наголошено на необхідності врахування в тексті документа посилення ролі дистанційної освіти в профільному навчанні, врахування засад інклюзивного навчання, закладення можливості навчання в кількох профілях за бажанням учнів тощо. Також відзначено позитивний досвід співпраці шкіл з вищими та професійно-технічними навчальними закладами. Вдалою визнана модель організації профільного навчання в ліцеях, які входять в структуру вищих навчальних закладів.

Після більш ніж двохмісячного громадського обговорення, проект Концепції профільного навчання планується винести на розгляд Колегії Міністерства освіти і науки.

Кiлькiсть переглядiв: 118