Підписано угоду с корпорацією Intel щодо впровадження сучасних освітніх електронних систем в навчальний процес

Під час міжнародного бізнес-форуму «АВС: Ukraine & Partners» Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та Голова представництва Intel в Україні, Білорусі та Молдові Криштоф Йонак підписали угоду. Згідно з нею, Intel надаватиме Україні підтримку у впровадженні сучасних освітніх електронних систем в навчальний процес.

У рамках Національного проекту «Відкритий світ» Intel передаватиме українським освітянам кращий досвід інших країн та забезпечить експертну допомогу в реалізації проекту. «Впровадження інновацій у навчальний процес підвищить якість освіти школярів, буде стимулювати інтерес до нових знань, спростить отримання необхідної інформації через онлайн-сервіси», – сказав Олександр Вілкул.

Він також зазначив: «Трансформація сучасної освіти є глобальним питанням, що потребує міжнародного партнерства серед держав, освітян, науковців та підприємств для того, щоб забезпечити сталий та відчутний позитивний ефект. І Україна успішно співпрацює в цьому напрямку з провідними IT-компаніями світу».

Згідно з угодою, Intel та український Уряд будуть співпрацювати у створенні моделі електронного навчання в умовах «Один учень – один комп’ютер» в рамках Національного проекту «Відкритий Світ».

«Мета проекту – зробити комунікаційні технології доступними для отримання молоддю знань», – сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, Intel зобов’язується надавати підтримку у підготовці вчителів до ефективного впровадження інформаційно-комп’ютерних технологій у навчальному процесі, сприяти проведенню тренінгів для регіональних тренерів-методистів та сприяти якісному оцінюванню навчальних курсів.

Довідково: Перший етап реалізації Національного проекту «Відкритий світ» реалізується у 54 навчальних закладах в усіх областях України. Він передбачає забезпечення шкіл новітніми технологіями – мультимедійними комплексами (інтерактивними дошками та проекторами), комп'ютерами вчителя, пристроями учня (планшетами та нетбуками), лабораторними комплексами – та надання широкосмугового доступу до Інтернету. Наступним етапом проекту передбачається впровадження сучасних технологій у 2 тис. шкіл по всій країні.

Національний проект «Відкритий світ» спрямовано на модернізацію системи освіти України, формування прошарку висококваліфікованих та технологічно розвинутих спеціалістів та підвищення конкурентоспроможності країни. Його місія: модернізація національної системи освіти, подолання освітньої нерівності та забезпечення кожного школяра доступністю до якісної освіти незалежно від його місця його проживання.

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра

Кiлькiсть переглядiв: 412