Повернутися до звичайного режиму

Олександр Вілкул: З 2010 року Уряд створив 223 тис. місць у дошкільних навчальних закладах

В Україні за 5 місяців відновлено роботу 26 дошкільних закладів, які були закриті в минулі роки.

«Із 2010 року Урядом створено 223 тисячі місць у дошкільних навчальних закладах, що на 18% збільшило кількість дошкільнят у дитячих садках. Зокрема, за 5 місяців 2013 року створено 8 тисяч місць у дошкільних закладах країни», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час селекторної наради з керівниками регіонів з питань виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України».


«Президент України Віктор Янукович поставив завдання створити ще 100 тис. місць у дитсадках протягом 2013-2014 років. І Уряд жорстко контролює виконання цього завдання в регіонах», - сказав Олександр Вілкул.

Створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах відбувається, зокрема, за рахунок будівництва нових дитсадків та відновлення діяльності дошкільних закладів, які було закрито в минулі часи. За 5 місяців відновлено роботу 26 таких закладів. Відкриваються навчально-виховні комплекси (НВК) на базі шкіл. Тобто при діючих загальноосвітніх школах відкриваються дитячі садки. Цього року вже створено 29 таких НВК. Крім того, було відкрито 20 приватних садочків та додатково в уже діючих закладах було створено 213 нових груп.

Усього з 1 січня 2010 року було створено понад 1400 дошкільних навчальних закладів. Крім того, за цей період у функціонуючих навчальних закладах відкрито понад 3 800 нових груп.

«Ще одним напрямком в розвитку дошкільної освіти є створення електронної системи запису в дитячі садочки. Це – можливість для батьків записати свою дитину в чергу на вступ до дошкільного закладу через Інтернет», - сказав Олександр Вілкул.

Він поставив завдання створити Єдину базу даних в регіонах з реєстрації дітей у дошкільні заклади. Адже наразі батьки записують свою дитину не в один, а в 3-4 дитсадочки одночасно. А бази кожного дитсадка працюють автономно. Єдина база даних дозволить більш ефективно контролювати кількість дітей, які знаходяться в черзі.

У селекторній нараді взяли участь Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук, заступник голови Фонду державного майна України Ігор Хотей, а також голова Ради міністрів АР Крим, голови обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, їх заступники, начальники департаментів та управлінь освітою.

За інформацією прес-служби Віце-прем’єр-міністра

Кiлькiсть переглядiв: 369