Повернутися до звичайного режиму

Патріотизм – один із показників моральності людини

Одним із найсуттєвіших показників моральності людини є патріотизм. Патріотизм (грєц. patris — батьківщина) — любов до Батьківщини, відданість їй і своєму народу.

Враховуючи значення патріотичного виховання, в пришкільному таборі «Сонечко» на базі КЗ «СЗШ №2» досвідчені вихователі в своїй роботі з дітьми використовують одні з найефективніших методів і форм організації патріотичного виховання, до яких належать: екскурсії вулицями рідного міста, до історичних пам'яток, визначних місць; розповіді вихователів про справжніх патріотів рідного краю.

Так в рамках патріотичного виховання вихованці загону «Дивосвіт» (вихователі Михайленко Г.Л., Собіщанська В.І.) відправилися на екскурсію в с.Шолохово, де народився двічі Герой Радянського Союзу Таран Павло Андрійович. У ході війни був командиром ланки, командиром ескадрильї, інспектором-льотчиком по техніці пілотування авіакорпуса далекої дії, командиром бомбардувального авіаполку. Зробив 386 бойових вильотів.

Розповідь вихователів про його відвагу та мужність вразила дітей, залишила не абиякий слід у формуванні їхніх патріотичних якостей.

Кiлькiсть переглядiв: 794