Підсумки тижня в освіті: головні події

Розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступників. Після реєстрації електронного кабінету вступники отримають можливість подавати заяви про вступ до закладів вищої освіти. Відповідна опція стане доступною 12 липня.

МОН: реєстрація електронних кабінетів працює без збоїв. В ДП «Інфоресурс» повідомили, що система реєстрації електронних кабінетів вступників працювала у штатному режимі. У перший день реєстрації кабінетів кількість зареєстрованих сягнула 15 тисяч.

Вступники на базі 9класів подають заяви в паперовій формі. Документи у паперовій формі прийматимуться до 18-ї години 14 липня 2018 року. Разом з заявою вступникові треба пред’явити та подати приймальній комісії необхідний комплект документів.

Рада відкрила доступ до фінансової допомоги для НУШ. Парламент ратифікував угоду між Україною та Фінляндією щодо підтримки реформи «Нова українська школа». Планується, що фінансова допомога буде спрямована на підвищення кваліфікації вчителів.

В Україні створили Національний фонд досліджень. За словами Лілії Гриневич, створена інституція надаватиме гранти на дослідження і розробки на умовах відкритих конкурсів і незалежно від відомчих ознак. Робота фонду розпочнеться у 2019 році.

ЗНО у магістратуру:виші отримають тести у день іспиту. Матеріали для проведення іспитів публікуватимуться УЦОЯО до 9.00 кожного тестового дня. Проведення єдиного вступного іспиту відбудеться 11 липня, а єдиного фахового вступного випробування – 13 липня.

Вступники найчастіше зазначають невірнийe-mail. У МОН назвали найпоширеніші помилки вступників при реєстрації електронних кабінетів. Зокрема, через неправильно зазначену електронну адресу вступники не можуть отримати лист для активації кабінету.

Учасникам ЗНО до магістратури нагадали про запрошення. Станом на 5 липня запрошення-перепустки для участі у тестуванні сформували менше 40% учасників. В УЦОЯО радять не зволікати з друком запрошень, в яких зазначені адреси пунктів тестування.

Вступ. ОСВІТА.UA розпочав інформування вступників. На онлайн-платформі вже розміщується інформація про осіб, які подають документи про вступ для здобуття ступеня молодшого спеціаліста (9 клас) та деяких категорій вступників-магістрів.

У МОН обіцяють розробити закон «Про профосвіту». У відомстві зазначають, що законопроект пропонуватиме механізми розвитку профосвіти в умовах децентралізації, державно-приватного партнерства та покращення якості підготовки учнів.

МОН вдосконалить вивчення Голодомору в школах. При відомстві створено робочу групу, члени якої до початку навчального року мають створити методичні рекомендації щодо вивчення в закладах освіти Голодомору 1932 - 1933 років в Україні.

Розпочато доставку нових підручників для 5-го класу. Стартувала кампанія з розвезення вже надрукованих підручників до книжкових баз. У МОН зазначають, що протягом місяця до областей мають доставити перші три млн екземплярів навчальної літератури.

В уряді пропонують змінити механізм держзамовлення. Мінеконом розвитку пропонує змінити механізм здійснення держзамовлення на підготовку фахівців. У відомстві зазначають, що зміни допоможуть формувати держзамовлення з урахуванням потреб ринку.

Вступнику-2018:як підтвердити сільський коефіцієнт. Абітурієнти, які претендують на отримання сільського коефіцієнта, можуть окрім Довідки про реєстрацію місця проживання завантажувати в кабінет інші документи, що підтверджують термін їх реєстрації в селі.

Кiлькiсть переглядiв: 333