Повернутися до звичайного режиму

21 ІДЕЯ, ЧИМ ШКОЛЯРЕВІ ЗАЙНЯТИСЯ НА ЛІТНІХ КАНІКУЛАХ

Перші дні червня, змушують батьків задуматися,як організувати дитяче дозвілля і чим зайняти дитину на літніх канікулах? Дітвора, яка шукає собі розваги самостійно, як правило, знаходить не зовсім те, що хотілося б батькам. І щоб літо пройшло весело і корисно, ми зібрали 21 цікаву ідею, як школяреві провести літні канікули.

  1. Поїхати на море.Про користь морського клімату для дітей говорити зайве. Найкращий варіант, якщо відпочинок біля моря триватиме від 2-х тижнів. Це дасть можливість дитячому організму адаптуватися і дійсно оздоровитися. Один з варіантів -поїздка в літній табір на морі.
  2. Записатися в басейн. Якщо з якихось причин, побачити море у вас цього літа не вийде, запишіть дитину в басейн. Для водних видів спорту літня пора - найкращий час.
  3. Є хатинка у селі з бабусею на додачу? Супер! Звичайнапоїздка в село на літоперетворюється у справжню пригоду і навіть випробування, якщо до неї додаються обов'язки допомагати бабусі по городу або саду ... Зате тут школяр дійсно відмовиться на деякий час від комп'ютера, замінивши просиджування перед монітором походами на річку чи у ліс.
  4. Кататися на велосипедах або роликах. Підберіть відповідний маршрут - і вперед за новими враженнями! Якщо раптом свого велосипеда або роликів у вас немає, то можна взяти велосипед на прокат або піти на роллердром.
  5. Прочитати цікаву книгу. А краще декілька.
  6. Поїхати в літній дитячий табір. Серед найкращих ідей, як провести літо, адже в таборі враховується все - і розвиток, і навчання, і дозвілля. Батькам не доведеться ламати голову, чим зайняти школяра влітку, оскільки сучасні табірні програми передбачають комплексний підхід. Завжди можнапідібрати літній табірза інтересами (мовний, спортивний, комп'ютерний і ін.) Або тематичну зміну (скаутську, історичну і под.), яка буде до душі дитині.
  7. Відвідати кулінарний майстер-клас. Хто знає, можливо, після такого майстер-класу у дитини розкриються нові кулінарні таланти, і у вашому будинку з'явиться новий шеф-кухар?
  8. Вивчити іноземну мову. Гідна ідея для школяра, який хоче бути успішним. Влітку можна записатися на курси іноземної мови або поїхати в один змовних таборів. Зміна в дитячому мовному таборі - це занурення в мовне середовище, можливість поліпшити розмовні навички.
  9. Зробити перестановку або ремонт в дитячій кімнаті. Дозвольте здійснитися дитячій ідеї дизайну інтер'єру. Таке спільне справа, як ремонт, напевно, згуртує вас.
  10. Записатися на спортивну секцію, про яку ви давно мріяли.
  11. Сходити на фестиваль під відкритим небом. Щоб літні канікули були незабутніми, варто роздобутиафішу фестиваліву вашому місті і обов'язково відвідати хоча б один! Тематичні фестивалі - супер-ідея,чим зайняти підлітка на літніх канікулах.
  12. Попустувати в парку атракціонів. Що за канікули без захоплених дитячих криків і солодкої вати? Але пам'ятайте, що парки атракціонів - формат розваг з обов'язковим супроводом дорослих.
  13. Влаштувати шопінг. Прийшло літо, а значить, пора оновити гардероб і прикупити аксесуари.
  14. Оновити зачіску. На канікулах можна сміливо експериментувати, наприклад, змінити імідж більш кардинально - зробити нову стрижку. На допомогуневеликий список дитячих перукарень.
  15. Влаштувати фотосесію. Звичайно, можна звернутися до професійного фотографа, який допоможе зробити якіснв світлини - сімейні або персональні. А можна обзавестися фотоапаратом і дати можливість дітям самим спробувати зробити зйомку, а потім навіть створити фотоальбом.
  16. «Підтягти» шкільні предмети. Школярам 10-14 років вчителідають на літо багато завдань, потрібно просто контролювати їх виконання і правильно організувати час літньогонавчання і розваг. А ось діткам 6, 7, 8 років варто спеціально підібрати розвиваючі ігри та цікаві завдання. Наприклад, якщо у дитини поганий почерк, то їй потрібно більше малювати і ліпити; погано читає - збирати слова із карток і т.п.
  17. Покататися на конях. Прогулянки на конях - це щось набагато більше, ніж просто спосіб відпочити від міської біганини. Неможливо не закохатися у цих граціозних гордих тварин!
  18. Сходити в мотузковий парк. Для любителів активного відпочинку ще одна ідея - мотузкові парки та лазалки. Юним альпіністам без досвіду варто хоч раз пройтися по натягнутому канату - і це стане справжнім захопленням!
  19. Влаштувати пікнік з друзями. Виберіть відповідне місце для пікніка на природі, візьміть смачний перекус і відповідні гри для компанії, щоб весело провести цей день.
  20. Влаштувати концерт або спектакль. Якщо у співі, танцях або театральній грі вашому чаду немає рівних, чому б не підготувати концертний виступ? Організуйте невеликий театральний гурток з друзями або постановку, де кожен зможе проявити свої таланти.
  21. З'їздити на екскурсію в інше місто. Відпочивати в іншому місті набагато цікавіше, ніж сидіти вдома на канікулах.

Сподіваємося, що вашшкільний твір «Як я провів літо» буде дуже змістовним. Успішної реалізації ідей і незабутнього літа!

Кiлькiсть переглядiв: 397