Повернутися до звичайного режиму

Борис Жебровський взяв участь у нагородженні переможців ІІ міжнародного литовсько-українського конкурсу «Дружать діти на планеті»

27 червня 2013 року у Посольстві Литовської Республіки в Україні за участю заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського та Надзвичайного і Повноважного Посла литовської Республіки в Україні Пятраса Вайтєкунаса відбулося урочисте нагородження переможців ІІ міжнародного литовсько-українського конкурсу малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті».

На фінал конкурсу надійшло понад 3 тис. робіт, автори яких – учні, вихованці позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів України та Литовської Республіки.

Вітаючи переможців конкурсу, Борис Жебровський зазначив, що між українським і литовським народами велика спільна історія, традиції, цінності та культурна спадщина, підкреслив високий рівень робіт, які були представлені до участі у конкурсі і запропонував організувати виставку дитячих робіт у всіх відомствах, що організовували конкурс.



«Проведенням таких творчих конкурсів складно здивувати, оскільки їх проводять багато організацій, але цей проект унікальний. По-перше, давно не бачив робіт настільки оригінальних та цікавих. По-друге, у дитячих творах мистецтв немає нічого агресивного, в них все лишень світле. І, наостанок, всі діти за своєю природою – друзі. Ми це бачимо сьогодні в залі, а також в їхніх роботах», – додав заступник Міністра освіти і науки.

Метою міжнародного конкурсу, яких проходив у січні-травні цього року в усіх регіонах України та Литовської Республіки є налагодження партнерських відносин між Україною та Литовською Республікою в молодіжній, освітній, культурній сферах, утвердження та пропаганди здорового способу життя, виявлення та підтримка талановитих підлітків.



Понад 40 переможців отримали нагороди за трьома номінаціями: «Дружба наших країн», «Я і моє здоров’я», «Я і моя безпека».

Кiлькiсть переглядiв: 123