Повернутися до звичайного режиму

Поради психолога. Споживчий настрій дітей.

Діти часто потрапляють під вплив різного роду реклам. Адже сьогодні молодь витрачає на покупки набагато більше, ніж будь-коли раніше. Підлітки щорічно залишають у магазинах тисячі гривень.

Джулієт Шор, соціолог, зазначила, що у дітей, орієнтованих на культуру споживання, частіше зустрічаються ознаки депресії і тривожності, до того ж у них менш міцні відносини з батьками. Як захистити від цього своїх дітей?

Нижче наводяться деякі поради досвідчених батьків.
Поясніть дітям. «Неможливо повністю захистити дітей від всюдисущого впливу реклами. Тому ми пояснюємо дочкам, що рекламодавці зовсім не зацікавлені в нашому добробуті, а тільки хочуть отримати гроші ».
Пам'ятайте про здатність дітей вмовляти. «Приставати до вас з проханням щось купити, діти намагаються змусити вас зробити це. Важливо не йти у них на поводу. Зрештою, вони повинні зрозуміти, що не можуть отримати все, що хочеться. Виховуючи свою дочку, ми з дружиною нерідко обговорювали між собою, які заборони варто ввести і як при цьому зберігати врівноваженість ».
Доступ до реклами. «У нашій родині не прийнято довго просиджувати перед телевізором. Та й ми його майже не дивимося. Тому вивільняється час для інших занять. Ми всі разом готуємо і їмо. Наші сини також дуже люблять читати ».
Пам’ятайте, що недосвідчений вірить всякому слову , а розважливий обмірковує свої кроки!

Кiлькiсть переглядiв: 137