Батьківський лекторій. Дитячі капризи

Діти не вміють справлятися зі своїми емоціями. І час від часу вони можуть влаштовувати батькам грандіозні істерики. Причиною цьому може бути те, що свідомість дитини з дня його народження сильно змінюється.

З моменту народження дитини батьки задовольняють кожну його потребу. Якщо дитина плаче, то батьки біжать до нього дізнатися, чи не захворів він, чи хоче їсти і т.д. У міру того як дитина росте, він усвідомлює, що батьки стали менше йому догоджати і не поспішають виконувати його бажання. Такі зміни викликають у дитини протест і істерики. З часом він починає розуміти, що його завдання - бути слухняним батькам.

Ви можете допомогти своїй дитині перестати вередувати. Що для цього можна зробити?

Вчитися розумінню. Дитина - це не дорослий у мініатюрі. Він не вміє керувати своїми емоціями і гостро реагує на неприємності. Тому погляньте на ситуацію його очима - для дитини будьте дитиною, думайте як дитина, міркуйте як дитина.

Не втрачайте самовладання. Наскільки це можливо, не звертайте увагу на його «скандальну» поведінку і продовжуйте свої справи. Пам'ятайте чому трапляються істерики.

Будьте стійкими. Якщо ви поступитеся раз, то чи не минете істерики в наступний. Будьте тверді у своєму слові. Нехай ваше «так» означає «так», а «ні» - «ні».

Будьте терплячі. Істерики можуть повторюватися. Необхідно якийсь час, щоб вони припинилися, якщо ви правильно будете на них реагувати. Пам'ятайте, що ви любите свою дитину, а любов - довготерпелива.

У книзі «Нова влада батьків» говориться: «Коли хтось з батьків скаржиться, що його дитина не розуміє слово« ні », у мене це викликає посмішку. Про батька це говорить більше, ніж про дитину. Якщо дитина не розуміє слово «ні», значить, батько не може його як слід сказати. Проблема не в дитині, просто йому не дали зрозуміти, що батьки тверді у своєму слові ».

Кiлькiсть переглядiв: 117