Вже вкотре наша школа вшановує пам'ять жертв Голодомору-Геноциду в Україні у 1932-1933 роках.

Пекельні цифри та слова
У серце б’ють, неначе молот,
Немов прокляття ожива
Рік тридцять третій
Голод, голод…

За один рік, з 1932 по 1933 рік, близько 10 мільйонів українців загинули голодною смертю від штучно створеного Голодомору - Геноциду, який був направлений проти українського селянства. Саме селяни були головними носіями української мови та хребтом української нації. Голодомор знищив мільйони, та не зміг зламати Український дух та волю.

«Свічка пам’яті» під такою назвою відбувся захід присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років у 10-11 класах. Учні переглянули художній фільм «Гіркі жнива», який відображав події Голодомору. Прослухали педагога-організатора Лопатіну О.Л., яка зачитала свідчення людей, які вижили, із книги пам’яті «Голод 33-го» та вшанували хвилиною мовчання невинно убієнних голодом-геноцидом.


Сьогодні ми, як ніколи, повинні шанувати нашу історію, ставитись до неї шанобливо і передавати наступним поколінням. Ми маємо не забувати про те, що було з нашим краєм, державою. Якщо ми гідні називати себе Українцями, то треба так любити свою землю, щоб ворог цієї любові боявся.

/Files/images/IMG_4721.JPG/Files/images/IMG_4718.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 230