Десять міфів про електронне навчання

Підвищення рівня власних знань - важливе завдання в саморозвитку сучасної людини. Тепер, завдяки часу сучасних технологій, навчання в кращих ВНЗ світу може дозволити собі кожен. Останнім часом електронне навчання стає все більш популярним. Отримання першої вищої освіти на відстані дуже зручно для тих, хто не може дозволити собі витрачати багато часу на заняття, але хоче мати хорошу спеціалізацію. Багато людей з успіхом проходять курси підвищення кваліфікації в мережі.

З розвитком дистанційного навчання виникло безліч стереотипних думок, які не відповідають дійсності. Вони також відомі як міфи про електронне навчання. Однак для тих, хто бажає вибрати саме таку освіту, необхідно ретельно вивчити всі його особливості та виключити всі неправильні твердження.

1. Електронне навчання займає багато часу

Головне завдання навчання на відстані - надати людям можливість здобувати вищу освіту і при цьому встигати виконувати всі свої зобов'язання. Деякі студенти поєднують роботу і навчання в престижних університетах. Дуже корисним в таких ситуаціях виявляється електронна освіта, адже для занять необхідно всього лише наявність комп'ютера і онлайн зв'язок.

2. Відсутність взаємозв'язку між студентами та викладачами

Можна подумати, що при дистанційному навчанні єдиний, з ким спілкується студент - це комп'ютер. Але це не так, адже завдання дає викладач, який знаходиться на зв'язку з учнем. Він також перевіряє їх виконання і обговорює лекційний матеріал. Також на зв'язку знаходяться й інші студенти, з якими легко спілкуватися завдяки сучасним програмам. Деякі університети пропонують учням свої зручні інтернет-платформи, де студенти можуть писати один одному повідомлення і підключати відеозв'язок.

3. Дистанційне навчання одноманітно

Незважаючи на те, що урок проходить у форматі спілкування за допомогою єдиного засобу зв'язку - комп'ютера, існує безліч способів постановки та виконання завдань. Онлайн презентації, відео візитки, написання есе - все це захоплюючі завдання, які легко здійснити в процесі онлайн навчання.

4. Сертифікати та дипломи про закінчення дистанційного навчання не викликають довіри у роботодавців

Вміння спілкуватися з людьми, висока кваліфікація, відповідальність та багато інших якостей успішного фахівця - критерії, на які звертають увагу роботодавці. Диплом необхідний при отриманні роботи тільки для підтвердження наявності вищої освіти. Проте дипломи та сертифікати, які студенти отримують після закінчення електронного навчання в ліцензованих установах, є документами державного зразка.

5. У студентів не маєте доступу до ресурсів університету (книги, методичні підручники)

Більшість університетів, що пропонують дистанційну освіту, надають студентам доступ до всіх ресурсів навчального закладу. Також викладачі, що читають онлайн лекції, надають матеріали в електронному вигляді.

6. Відсутність додаткових занять

Процес онлайн навчання проходить за запланованим розкладом занять. Однак у програмах є і додаткові заняття, де викладач може пояснити учням не опановані теми. Виходячи з того, що обсяг інформації дуже великий, деякі завдання студенти можуть не встигати виконати. Освітня інтернет-платформа edubirdie.com допомагає студентам в написанні есе. Професійні письменники EduBirdie можуть виконати будь-яку академічну роботу в найкоротші терміни. Студент може запропонувати необхідні ресурси для написання есе.

7. Електронне навчання надає слабку базу знань

Електронне навчання присутнє у всіх найпрестижніших університетах світу. Освітня програма частково або повністю збігається з уже наявними програмами окремо взятих спеціальностей, що являє собою сильну базу знань.

8. Дистанційне навчання не передбачає спілкування з викладачем

Головний критерій навчання на відстані - це спілкування з викладачем, передача і отримання знань. Всі процеси навчання відбуваються в онлайн режимі і опрацьовуються з викладачем.

9. Відсутність мотиваційних спонукань для навчання

Система дистанційної освіти застосовує методи мотивації для учнів. До них відносяться встановлені програмою завдання, що необхідно виконати, та безліч різноманітних способів вивчення матеріалу. Таких, як командні заняття, цікаві завдання студентів друг до друга в рамках навчання та багато іншого.

10. Спілкування між студентами майже не присутнє поза заняттями

Багато ВНЗ розробляють для студентів електронного навчання спеціальні зустрічі для їх більшого згуртування. Цікаві вікторини і спортивні ігри розвивають навички взаємодії в команді.

Онлайн освіта стала дуже популярним завдяки ряду переваг. Студенти з усього світу можуть вчитися разом, при цьому кожен буде знаходитися в своїй країні. Люди можуть поєднувати роботу і навчання, підвищувати свій рівень кваліфікації і ставати висококласними фахівцями. Сучасні технології дозволяють перебувати в мережі в будь-якій точці світу і використовувати будь-яке джерело інформації.

Найбільш затребувані університети адаптуються до сучасних тенденцій і додають електронне навчання. Викладачі, що читають онлайн лекції, з інтересом освоюють нові програми. Електронне навчання дозволяє комфортно спілкуватися з учнями, якісно викладати матеріал і докладно пояснювати завдання. Електронне освіта стала зручною для всіх, дипломи та сертифікати, які отримують студенти, є документами державного зразку.

Кiлькiсть переглядiв: 371