В уряді обговорили підготовку до ЗНО-2019

В Кабінеті Міністрів відбулась нарада щодо підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

У нараді взяли участь представники Українського центру оцінювання якості освіти, Державної служби якості освіти, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства фінансів, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Міністерства інфраструктури.

Учасники наради обговорили підготовку до проведення ЗНО, зокрема, організацію посиленої охорони приміщень центрів оцінювання якості освіти та пунктів проведення тестувань, безпечне підвезення учнів до пунктів проведення ЗНО, організацію роботи медпрацівників у місцях тестування, забезпечення належного фінансування проведення тестування.

За результатами наради складено протокол доручень Кабінету Міністрів України щодо забезпечення охорони, безпеки, чергування усіх служб та оплати праці педагогів.

Як відомо, зовнішнє незалежне оцінювання цього року складатимуть 355 тисяч осіб, буде проведено оцінювання з 11 навчальних предметів. Основна сесія ЗНО відбудеться з 21 травня до 13 червня.

Майбутні учасники зовнішнього оцінювання, які готуються до тестування, мають можливість скористатись безкоштовним сервісом ЗНО онлайн, розробленим Освіта.ua.

На платформі розміщені всі варіанти тестів, що були запропоновані учасникам ЗНО під час основних та додаткових сесій останнього десятиріччя, а також коментарі провідних фахівців до правильних відповідей на завдання тестів.

Кiлькiсть переглядiв: 285