Повернутися до звичайного режиму

Тринадцять районів Дніпропетровщини отримали нові шкільні автобуси «Мрія»

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков вручив ключі від нових шкільних автобусів «Мрія» тринадцяти районам області. Сучасні автобуси отримали Верхньодніпровський, Дніпропетровський, Криворізький, Криничанський, Магдалинівський, Межівський, Новомосковський, Павлоградський, Петриківський, Покровський, П’ятихатський, Синельниківський та Солонянський райони.

Нові автобуси придбані в рамках Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус», яка реалізується під керівництвом Президента України Віктора Януковича.

«На Дніпропетровщині для того, щоб діти отримували якісну освіту та розвивалися впроваджується комплекс заходів. Це відкриття нових дитячих садків та шкіл, проведення ремонтів в існуючих навчальних закладах, розширення мережі бібліотек та центрів позашкільної освіти. В той же час важливою складовою якісної та доступної освіти є можливість дитини зручно та комфортно добиратися до школи, особливо у сільській місцевості», - сказав Дмитро Колєсніков.

Керівник регіону також зазначив, що діти, які відвідують дитсадки, учні та вчителі сільської місцевості регіону повністю забезпечені безкоштовним перевезенням до шкіл, а після закінчення занять – додому. До сьогодні перевезення дітей та вчителів здійснювали 313 автобусів. Для безпечного та безперебійного підвезення учнів і педагогів всі автобуси обладнані системою GPS–моніторингу.

Дмитро Колєсніков наголосив, що освітній стандарт повинен бути високим не залежно від того, де навчається дитина - у місті чи селі. «Наявність в районі шкільного автобуса дозволяє дітям відвідувати не тільки уроки шкільної програми, а й додаткові секції та гуртки. А це ще одна можливість для дітей розвиватися та отримати додатковий шанс на успіх у житті», - сказав губернатор.

Кiлькiсть переглядiв: 280