Ура! Нарешті літні канікули!

Дочекалися! Але тепер виникає питання: як і чим заповнити вільний час дитини, аби й відпочинок запам’ятався новими враженнями, і користь була.

Літо — довгоочікуваний час для дітей та їхніх батьків. Ми плануємо, організовуємо, пропонуємо дитині — куди, коли й навіщо їй потрібно їхати. А чи хоче вона саме цього? Якщо планувати відпочинок дитини разом із нею (незважаючи на вік), вдасться уникнути багатьох суперечок і невдоволення, врахувати її потреби та побажання. До того ж спільне прийняття рішень і навіть обговорення фінансових питань підвищує самооцінку дитини, ставить її на один рівень відповідальності з батьками за майбутній відпочинок.

Чого ми з дітьми чекаємо від літнього відпочинку? Незабутніх вражень, розваг, відкриттів, пригод, друзів і нових видів діяльності. Усі ці очікування можна поєднати в різних варіантах відпочинку. В ідеалі, аби протягом літніх канікул у дитини була можливість самостійного відпочинку (літній оздоровчий або спортивний табір, туристична подорож з однолітками тощо) та відпочинку з батьками й родичами (сімейний відпочинок на дачі, поїздка до моря).

Намагайтеся планувати активний і різноманітний відпочинок. Літо — зручна пора для напрацювання корисних звичок. Скористайтеся нагодою привчити дитину робити фізичні вправи, виконувати домашню роботу, читати (нехай це буде 15 хвилинок, але кожного дня). І не забувайте про веселі розваги, туристичні подорожі, екскурсії, катання на роликах і велосипеді, спілкування з друзями. Якщо не пропонувати дитині цікавої альтернативи проведення вільного часу, вона так і застрягне біля комп’ютера чи телевізора.

Кiлькiсть переглядiв: 308