Нагадуємо про необхідність щеплень у дітей

Перед початком нового навчального року батькам варто відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов’язкових щеплень, передбачених календарем. Про це у своєму Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції.

«Адже державні навчальні заклади можуть забороняти відвідування занять тим дітям, які не отримали необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень. Зрештою не можна протиставляти індивідуальне право відмовитися від щеплення суспільному інтересу та безпеці інших дітей», - зазначила Супрун.

Вакцини, передбачені Календарем щеплень, можна отримати безоплатно у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта.

Також в.о. міністра охорони здоров'я наголосила, що вакцини це єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб.

«Немає раціональних підстав ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям своєї дитини та набувати імунітет «перехворівши», коли маємо 100% забезпечення якісними та безоплатними вакцинами», - резюмувала Супрун.

Кiлькiсть переглядiв: 335