Скоро до школи: патрульні порадили, як підготувати дитину до школи

Першочергово, пройдіться тим маршрутом, яким дитина ходитиме в школу і назад, обговоріть всі дорожні знаки, які є на цьому шляху, правильно перейдіть дорогу. Поясніть дитині, що раптово вибігати на дорогу не можна в жодному разі! Зробіть це у формі гри – і тоді дитина краще запам’ятає сказане. Якщо дитина їздить на велосипеді, проїдьте з нею так само цілий маршрут і наголосіть про правила дорожнього руху для велосипедистів.

Нагадайте про те, що не можна спілкуватись з незнайомцями, в жодному разі не реагувати, якщо незнайома людина пропонує солодощі чи просить про якусь дивну допомогу. Дитина не повинна давати до себе торкатись невідомим людям, в таких випадках вона має кричати про допомогу. Наголосіть, що в разі небезпеки вона повинна зателефонувати на екстрений номер поліції 102, але робити це за потреби.

Окремо проговоріть з дітьми правила поведінки в школі, між однокласниками, позитивно налаштуйте їх на навчання. Звертайте увагу на поведінку дітей, адже так можна вчасно розпізнати, чи не є дитина жертвою булінгу (цькування), або ж чи сама не проявляє агресію щодо інших. Наголосіть про адміністративну відповідальність дорослих в разі скоєння правопорушень дітьми, в окремих випадках діти несуть і кримінальну відповідальність – за особливо тяжкі злочини.

Уряд впровадив ініціативу з забезпечення учнів 1-4 класів світловідбивними жилетами. Старшим же школярам радимо придбати світловідбивні браслети, брелки, наліпки, аби також бути помітними на дорозі в темну пору. Тільки завдяки свідомому підходу ми разом сприятимемо зменшенню дитячого травматизму і смертності на дорогах.

Шановні дорослі, прищепіть дитині впевненість у тому, що якщо вона буде дотримуватися певних правил поведінки, з нею не станеться біди, а якщо й виникне небезпечна ситуація, то знайде з неї вихід.

Кiлькiсть переглядiв: 450