Повернутися до звичайного режиму

У рамках обласної програми «Міцне здоров’я – успішне життя» у дитячих таборах Дніпропетровщини проходить волонтерський тур здорового способу життя

7 студентів та випускників Дніпропетровського державного інституту фізкультури та спорту здійснюють тур по дитячих оздоровчих центрах і таборах області. У рамках туру будуть проведені майстер-класи та заняття в 23 дитячих оздоровчих таборах. У кожному таборі волонтери – майстри та кандидати у майстри спорту, чемпіон України з футбольного фрістайлу проводять майстер-клас здорового способу життя та заняття з навчання дітей і підлітків комплексу фізичних вправ. Це футбольний фрістайл, зарядка, бруси, естафета тощо.

Голова обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков підтримав ініціативу волонтерів. Обласна влада надала матеріально-технічну та інформаційну підтримку літньому туру здорового способу життя. У його рамках будуть проведені майстер-класи та заняття в 23 дитячих оздоровчих таборах. Тур проходитиме до кінця серпня, поки у дитячих таборах триватимуть зміни.

«Губернатор Дмитро Колєсніков виступив з ініціативою виховати в регіоні здорове покоління. Ми відразу підтримали цю ініціативу. Ми давно дійшли висновку, що здоровий спосіб життя повинен стати модним серед молоді. Кожна молода людина повинна розуміти: твоє здоров'я сьогодні - твій успіх завтра. Якщо ти здоровий - ти успішний. Шкідливі звички, проведення часу в Інтернеті, пасивний спосіб життя тягнуть тебе вниз, заважають розвитку. Для того, щоб бути здоровим та успішним не потрібно витрачати багато сил і грошей: щоденна зарядка, правильне харчування, заняття спортом, відмова від шкідливих звичок - це має стати правилом для кожного, увійти у звичку», - сказав керівник групи волонтерів Дмитро Гармаш. Він також додав, що починати пропаганду здорового способу життя треба зі шкільного віку. Тому волонтери запропонували відвідати дитячі табори, провести майстер-класи та заняття зі школярами. «Наша мета - показати, що здоровий спосіб життя - це класно, сучасно і модно», - наголошує Дмитро Гармаш.

Кiлькiсть переглядiв: 187