Перші підсумки Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна!"

Працювати в команді – це не просто, вважають юні дослідники історії рідного краю, переможці І етапу Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна!" (у номінації «Кухлик меду»), але якщо кожен виконує свою частину роботи, тоді можна надіятися на перемогу.

Робота наших учнів, "Кухлик меду з дідового столу", присвячена одному з найдавніших народних промислів - бджільництву, у практиці та світогляді й обрядах жителів нашого краю.

Опрацювавши великий масив літератури, а також зібрані матеріали попередніх років, учасники експедиції записували байки, гуморески, прислів'я, повір'я, примовки та прикмети (на основі яких складали народний календар пасічника), традиційні кулінарні рецепти приготування страв, напоїв, народних лікарських засобів з використанням продуктів бджільництва. Створили невеликий альбом замальовок медоносних рослин нашої місцевості, записали усну народну творчість, народний календар пасічника. В роботу ввійшли і фото із сімейних альбомів. Працювати було не дуже легко, але дружно і цікаво, тому що кожен виконував свій обсяг роботи.

Кiлькiсть переглядiв: 400