Повернутися до звичайного режиму

Обов'язкові медогляди школярів проводитимуться у школах та медичних закладах

Обов’язкові медичні огляди школярів проводитимуться як у школах, так і в медичних закладах. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України 14 серпня 2013 року, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

"На особливому контролі поточного року ми тримаємо проведення обов’язкових медичних оглядів школярів, – наголосив Микола Азаров. – Приблизно в половині областей медичні огляди школярів, на прохання батьків, які свого часу звикли до такої системи, будуть проводитись на базі шкіл, а в інших – на базі лікувально-профілактичних закладів. Життя покаже, яка система в кожному випадку буде комфортнішою та кращою".

Прем’єр-міністр наголосив, що при цьому "головне, щоб всі медогляди були проведені якісно і медичні рекомендації отримали всі діти та їх батьки".

У січні 2013 року міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що школярі відтепер проходитимуть медогляд двічі на рік. За законом, школяр протягом року має пройти огляд у педіатра. За новим же розпорядженням Уряду цей медогляд має підкріпитися іншим – вже в самій школі. За словами Д.Табачника, дітей оглядатимуть всі лікарі – стоматолог, ендокринолог, кардіолог і т.д.

Кiлькiсть переглядiв: 127