Повернутися до звичайного режиму

Дослідження показало, що сила волі людини є необмеженою

Учені вважають, що люди, які не вірять в свою силу волі, потребують додаткової стимуляції для роботи мозку, наприклад, цукру, на відміну від тих, хто вірить у свої сили. Крім того, пізнання людини про свою силу волі впливає на її поведінку. Нові наукові дослідження суперечать раніше отриманим результатам, які свідчили про те, що сила волі з часом зникає.

Останніми роками все більше наукових досліджень присвячується вивченню сили волі. Одні учені доводять, що сила волі сприяє перевтомі м'язів, інші виявляють свідоцтва того, що сила воля є фізичним поштовхом. Наприклад, учасники одного з експериментів вирішували складні завдання і вживали солодкі напої. Учені припустили, що для сили волі потрібна енергія, яка надходить за рахунок підживлення мозку глюкозою. Отже, мозок потребує додаткової дозаправки цукром, так вважали учені раніше, проте після останнього дослідження були зроблені інші висновки.

Учасників експерименту попросили вирішити по черзі декілька складних завдань. У результаті людям зі слабкою силою було складно з виконанням другого завдання, після успішно вирішеного першого. Вживання солодких напоїв сприяло поліпшенню їх результатів. Люди ж з добре розвиненою силою волі не потребували додаткового харчування і легко виконували поставлені завдання. Таким чином, результати дослідження показали, що сила волі не повинна виснажувати людей і не є обмеженим людським ресурсом.

Кiлькiсть переглядiв: 330