Д.Табачник: Фізику не вилучатимуть зі шкільної програми

Чутки про вилучення фізики зі шкільної програми розпускають "невдахи, звільнені з міністерства", поки там розробляють чітку програму. Про це заявив Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

"Все буде нормально. Обов'язково буде і фізика, і біологія, і хімія. Це все плітки плакальників", – прокоментував міністр інформацію про те, що фізика як окремий предмет буде вилучена з програму і разом з хімією і біологією увійде до інтегрованого предмету "Природознавство".

За словами міністра, на його вивчення буде відведено певну кількість годин, і учні самі оберуть, скільки їм витрачати на цей предмет. Проте буде це не в нинішньому році – зараз проект знаходиться на стадії обговорення.

Д.Табачник також додав, що тривожні чутки розпускаються чиновником-невдахою, якого він свого часу "викинув з міністерства", насправді ж у МОН зараз розробляється чітка освітня програма.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ і на блог-платформах з'явилися повідомлення про те, що проект Концепції профільної освіти в старшій школі не передбачає вивчення фізики як обов'язкового предмету в 10-11 класах. Вона буде об'єднана з хімією і біологією в курс "Природознавство", на вивчення якого передбачено 3 години на тиждень.

Відзначимо, що згідно оновленому проекту Концепції, розміщеному на сайті МОН в розділі "Громадське обговорення", у шкільному навчанні пропонується ввести шість базових предметів – або інваріантну складову, обов'язкову для учнів всіх профілів. Це українська мова і література, іноземна мова, історія України і всесвітня історія, математика, природознавство, фізкультура. На вивчення кожного предмету в 10-11 класах пропонується виділити 3 години на тиждень.

"При побудові навчальних профілів природничого напряму (маються на увазі природничі науки – ред.) замість предмету "Природознавство" вивчаються на профільному або базовому рівні предмети природничого циклу (астрономія, біологія, географія, екологія, фізика, хімія). При побудові математичних – до трьох годин інваріантної частини додаються п'ять годин, які розділяються між алгеброю і геометрією; при профільному вивченні української філології – вісім годин розподіляються на вивчення української мови і літератури; іноземної філології – на вивчення першої і другої іноземної мови і так далі", – наголошується у документі.

Кiлькiсть переглядiв: 344