Повернутися до звичайного режиму

Навчальні семінари з методики викладання «уроків для сталого розвитку» в рамках міжнародного проекту «освіта для сталого розвитку в дії»

22-23 та 27-28 серпня 2013 року на базі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися навчальні семінари з методики викладання курсу за вибором «Уроків для сталого розвитку» (3-4 класи) в межах міжнародного проекту «Освіта для сталого розвитку в дії».


Проводили навчальні семінари регіональні тренери проекту доцент кафедри філософії випереджаючої освіти та управління інноваційною діяльністю Ірина Карпань та доцент кафедри філософії освіти ДОІППО Тетяна Лисоколенко під керівництвом регіонального координатора проекту декана факультету відкритої освіти Ольги Висоцької. Також відвідала один із тренінгів координатор проекту від Київської області, міжнародний тренер та один із активно працюючих авторів проекту Ірина Баранова.

Нагадуємо, що у 2010-2012 роках Інститут педагогіки НАПН спільно з громадською організацією «Вчителі за демократію та партнерство» (ВДП), (Україна) та «Глобальний план дій» (ГПД), (Швеція) за підтримки фонду шведського уряду SIDA виконували освітній проект «Освіта для сталого розвитку в дії». Проект мав на меті ознайомлення вчителів України з досвідом, методологією та технологіями навчання учнів навичкам та умінням будувати власне життя та життя сім’ї, місцевої громади з урахуванням потреб сталого розвитку, що нагромаджений міжнародної педагогічною спільнотою представником якої є організація «Глобальний план дій», акредитована при ООН. Відповідно до плану проекту у ньому брали участь 8 областей: Харківська, Черкаська, Миколаївська, Житомирська, Київська, Тернопільська, Донецька та АР Крим.

У другому етапі проекту (2013-2015 р.) продовжують роботу названі області та залучаються ще 7 областей: Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Львівська, Луганська, Рівненська, Хмельницька.
Дякуємо всім учасникам за активну та творчу роботу!

Кiлькiсть переглядiв: 186